virtuaalihevonen ♘ a sim-game horse

Tarpeia At

Virallinen nimi Tarpeia At "Tara" Rekisterinumero VH15-011-0234
Rotu, sukupuoli Hannover, tamma Koulutustaso re.160cm estepainotus
Säkäkorkeus 163cm Kasvattaja Atorina
Syntymäaika 26.05.2015 Omistaja Isla VRL-14577
meriitit

© Tomas Siergiej, thanks!

Taralla on temperamenttinen luonne, joka ei varmasti jää keneltäkään huomaamatta. Se ei arkaile näyttää tammamaista luonnettaan ja komennus käy, jos asiat eivät suju kuten hän haluaa. Hoitaminen kannattaa suorittaa hellin ottein, sillä herkkänahkainen tamma ei siedä liian kovia otteita. Varustaminen sujuu parhaiten, kun sen hoitaa nopeasti alta pois, ettei tamma hermostu turhasta seisoskelusta. Taluttaessa se liikkuu vierellä aina steppaillen ravissa ja käynnissä vuorotellen. Komentamista se tarvitsee tässäkin asiasta, eikä meillä liikuta ennen kuin paikoillaan steppailu on loppunut. Hevosautoon menee nätisti ihmisen perässä, eikä matkustaminenkaan tuota ongelmia. Ratsastaessa virkeä ja todellakin omalla moottorilla kulkeva hevonen, joka vaatii selkeät napakat avut joka tilanteessa. Taralla on hienot askeleet ja varsinkin sen laukka on mukava istuttava ja pyöreä. Esteillä Taralla kuumuu pää ja sitä kannattaakin verrytellä hyvin, ettei liika into purkaudu radalla huolimattomuuksilla ja sen seurauksena puomien tippumisella. Sopivan temmon löytyessä ylittyy este kuin este, eikä Tara kieltele juuri koskaan ellei hyppy ole tuhoon tuomittu jo alkuunsa ratsastajan ohjauksen tai jalkojen sotkeentumisen takia.

Sukutaulu

isä Thel 'Vadamee
hann 164cm rn
ERJ-I YLA2
ii. Breschon Lee
hann 169cm trn
KTK-II Champion
iii. Chaos Anthem hann
iie. Nachthexen hann
ie. Zhiniqua Lime
hann 163cm klm
ERJ-I
iei. Zsadist hann
ERJ-I YLA3
iee. d-Down Throwdown hann
KTK-III
emä Illena
hann 162cm trn
ERJ-I
ei. Don Salieri SWA
hann 165cm rn
ERJ-III YLA3
eii. Don Corleone hann
eie. Replica hann
ee. Illuminati PB
hann 162cm rn
ERJ-I YLA2
eei. Grove GER hann
KTK-II ERJ-I YLA2 VIR MVA Champion
eee. Carnival of Lust hann
ERJ-I YLA2

Jälkeläiset

s. 10.10.2017 rotu-skp Varsan nimi i. Nimi
s. 10.10.2017 rotu-skp Varsan nimi i. Nimi

Kilpailut

Kilpailutiedot porrastetut

Ominaisuuspisteet 3302.83p (vt.7)
Hyppykapasiteetti & rohkeus 1399.46 p.
Kuuliaisuus & luonne 1903.37 p.

Päiväkirja

20.10.2017 - kirjoittanut Isla
Taralla on ollut suhteellisen rankkoja viikkoja valmentautumisen parissa ja vaikka tulemmekin nykyään tamman kanssa toimeen, niin huomaan välien taas kiristyneen yhteisajan ollessa vain jotain kehittymiseen tai kilpailemiseen liittyvää. Tänään repäisin ja nykäisin Edeniä hihasta, sillä halusin vastamuuttaneen ystäväni kanssa maastoilemaan. Eden ei voinut ottaa epävarmaa oriaan tamman kanssa maastoon, joten tarjosin hänelle Bethiaa maastoilukaveriksi. Tarkoitus oli kiertää vajaa kymmenen kilometrin rauhallinen vakiolenkki, joka mentäisiin pääasiassa käynnissä tai ravissa hevosia venytellen. Puolessa välissä matkaa ystäväni osoitti oldeburgin selästä pitkää hiekkatien suoraa ja sanoinkin sen olevan yksi meidän kulutetuimmista laukkasuorista.

Voihan sen rauhallisen lenkin ottaa niinkin, että hiukset kypärien alta hulmuten laukattiin suora kuin oltaisiin laukkaradalla. Bethia ei ihan pysynyt Taran vauhdissa mukana, sillä oldenburg on enemmän askeliaan harkitseva kouluhevonen kun Tara sensijaan on huimapäinen estehevonen, jolle vauhti ei ole koskaan este.Ravailin Taralla ympyrää suoran jälkeen, kun Eden ja Bethia laukkasivat meidän luoksemme. "Murskavoitto sulle!" Eden puuskahti ja kuin käskystä Bethiakin venytti kaulaansa ja pärskähti. Minun takapuoleni alla oleva Tara olisi ottanut suoran uudestaankiin ja se näytti levottomuutensa loikkimalla peltojäniksen lailla, kun yritimme kävellä rauhallisesti ennen viimeistä ravipätkää. Lenkin jälkeen hiessä olivat niin hevoset kuin ratsastajatkin, sillä talven pakkaset eivät aivan yllä Saksaan asti kotimaani tavalla.

Lenkin jälkeen kumpikin tamma pääsi harjattavaksi ja kun hiestä kihartuneet karvat olivat taas suorat, päätimme laittaa niille loimet niskaan ja hetkeksi karsinaan. Pääsisivät tunnin kuluttua ulkoilemaan taas. Maastoreissusta tuli vauhdikkaampi kuin oletimme, mutta pääasia oli stressin jääminen tien pientareille - aina ei jaksa treenata, ratsastaja saatika hevonen.