virtuaalihevonen ♘ a sim-game horse

Anhetamine W

Virallinen nimi Anhetamine W Rekisterinumero VH17-021-0256
Rotu&skp Trakehner, tamma Taso re. 160cm
Säkäkorkeus 165cm Kasvattaja Walde Sporthorses evm
Syntymäaika 02.02.2017, 8v. Omistaja Isla VRL-14577
17.02.18 NJ, irtoSert, tuomarina Lissu.T

© Holme Trakehners, thanks!
Horse in the photos has nothing to do with the information on the page.

Heta on jopa aliarvioidusti kuvailtuna tallin energisin ja nopein hevonen liikkeissään. Sen mielikuvitus on myös uskomattoman laaja, eikä siitä osaa sanoa onko se liian älykäs vai tavattoman tyhmä tapaus. Tamman kanssa tulee toimeen, kun sen kanssa osaa olla joka päivä rauhallinen ja määrätietoinen.

Hoitaessa tämä ihmiset ihastuttava kaunotar tai pahatar (kertojasta täysin riippuen) on useimmiten varsin rakastavainen otus satunnaisesta kiukuttelusta huolimatta, eikä edes niiden kiukun täyttämien päivien perusteella tammaa voisi kutsua aggressiiviseksi. Heta on ollut aina “hieman kujalla itsestään”, eikä täten oman käyttäytymisen perusteella ihmisetkään tiedä onko se kissa, kala vai kissakala. Ketterä ja nopealiikkeinen rautias on aina työntämässä turpaansa milloin mihinkin sen mielestä kiinnostavaan asiaan, josta tuleekin mieleeni, kun sen huuli halkesi klipperin terään tutustumisesta (kone oli sijoitettu vaarallisesti satulahuoneen pöydälle odottamaan karsinasta karannutta). Sen kaksi eniten esiintyvää luonteenpiirrettä älykkyys ja uteliaisuus ovat yhdistelmä, jonka vuoksi tämä epäonnen soturi joutuu ongelmiin em. tarinan tyylisesti sen ollessa vain yksi niistä kerroista. Käytävälle kiinnitettyä tammaa hoitaessa pääsee moneen muuhun verrattuna aika helpolla, ellei sen hoitajaa ole ladattu isolla määrällä negatiivista energiaa - sellainen tarttuu Hetan sieluun nopeammin kuin hirvikärpänen ihoon kiinni. Taluttaessa tamma tietää kuinka kulkea kiltisti perässä, kuten opetettu. Poikkeustilanteita voivat olla esimerkiksi mielenkiintoinen kivi kaksi metriä vasemmalla tai tuulen suunnan vaihtuminen oikeasta korvasta vasempaan. Silloin voi esiintyä piaffen ja passagen kaltaisia askellajeja, silmien tahatonta pullistumista pääkopasta tai kovaäänistä pärskintää usein taluttajan niskaan tahattomasti räkien.

Ratsastaessa Heta on liikkeessä latautuva patteri, jonka virtaa ei olla saatu vielä loppumaan kertaakaan yrityksistä huolimatta. Sen kanssa saa olla jatkuvasti pidätteitä tekemässä ja ohjista irti päästäessä sinkoaa valkoinen raketti eteenpäin, välittämättä onko edessä aavat nummet vaiko sittenkin koivupuu. Hetan kanssa ei siis koskaan voi olla liiaksi varuillaan ja sen vuoksi jo pelkästään tamman nimi olisi hyvä perustelemaan hevostietokirjassa ratsastajan turvavarusteiden tärkeyttä. Pohkeita ei tarvitse käyttää sähikäisen kanssa ollenkaan vaan sen korviin tuntuu menevän paljon paremmin ääniavut, jonka takia kouluhevosta siitä ei ainakaan tulisi niiden ollessa kiellettyjä radan aikana. Hetan kanssa riittää napakka ohjastuntuma, ääniavut vievät eteenpäin ja ohjat taaksepäin - ei ole niin vaikeaa kuin kuulostaa, mutta hermoja se vaatii kahden kylän verran. Esteillä vauhti korvaa tyylin, mutta tyyliluokissa emme edes kilpailisi. Hypätä tamma osaa jo silläkin perusteella, että me ollaan päästy puolentoista metrin korkuisista esteradoista yli pudottamatta ja oltu koreilemassa palkintojen jaossa, mutta osallistumatta kunniakierrokseen (se olisi liikaa pyydettyä). Tekniikkaa voisi kutsua nimellä “kovaa & korkealta”-tyyppiseksi, joka onkin täydellinen ilmaisu Hetan kanssa radoilla kiitäessä.

Suku

isä Excstasy W
trak 168cm rt
evm
ii. Goldgate Asterix
trak 168cm rn
iii. Gate Tricky Benjamin trak
iie. Goldgate Anemone trak
ie. Excuse Me
trak 160cm, rt
iei. Keine Träne trak
iee. Elektra trak
emä Africa
trak 162cm trn
evm
ei. Contendro
xx 172cm m
eii. Fight for Pride xx
eie. Cards Gone Wrong xx
ee. Attica
trak 167cm rn
eei. Neverland trak
eee. Adelaide trak

Sukuselvitys

Isä Exstacy W..
Isänisä Goldbridge's Asterix..
Isänemä Excuse Me..
Emä Africa..
Emänisä Contendro..
Emänemä Fight for Pride xx..

Jälkeläiset

s. 10.10.2017 rotu-skp Varsan nimi e. Nimi
s. 10.10.2017 rotu-skp Varsan nimi e. Nimi

Kilpailut

sijoitus
sijoitus
sijoitus
sijoitus
sijoitus
sijoitus
sijoitus
sijoitus
sijoitus

Päiväkirja

05.11.2017
Heta hyväksyttiin tänään rekisteriin, joka tarkoittaa kilpauran aloittelemista pikkuhiljaa. Tammalla on ollut viimeiset päivät oudon tuskaista, mutta ongelma selvisi huomattuamme sillä olevan syyskiima. Totta kai se kiimaantuu syksyllä, kun ensi vuoden kasvattien emät on astutettu jo ennen keskikesää tai viimeistään elokuun ensimmäisellä viikolla. Hetan on pakko olla erilainen nuori ja tulla hedelmälliseksi kylmään, sekä huonoon vuodenaikaan. Olisin halunnut tammasta itselleni (kimon!) varsan, mutta saa odotella ensi kevääseen ja talvi voikin mennä kilpailemisen merkeissä hiljalleen.

26.10.2017

"Sooo..." Rauhoittelin tammaani, joka loikki allani kuin aropupu pellolla. Tallin hevoset olivat kaikki imeneet itseensä ihmeellistä pöllöenergiaa, vaikka ratsastajamme liikuttivatkin niitä ahkerasti joka päivä, kuten normaalisti. Tiesin Hetan innostuvan peltotreenistä, mutta rauhallinen läpiratsastaminen oli lähinnä innokasta pukkijumppaa ja pärskimistä. Istuin alas, pidättelin ja vaadin jatkuvasti tammaani kulkemaan rauhallisemmin ja kootummin, joka alkoi pikkuhiljaa tuottaa tulosta sen ruvetessa polkemaan takajaloilla alleen pukittelun sijaan. Nuorikko alkoi kuuntelemaan minua jo paremmin, kun teetin sillä kahdeksikkoja pellolla taivutellen sitä kumpaankin suuntaan. Lopulta annoin sen päästellä menemään loputkin energiat pois, kun "viralliset" työt oli tehty.

"Gutes Mädchen, galopp!" Sanoin Hetalle ja se syöksähti pellon laidalta laukkaan kuin se olisi kilparadalla. Tuuli humisi korvissani ja 700m pitkän pellon laukkaaminen oli liian pian ohi. Tyytyväinen kimo pärskähteli allani ja steppaili kuin haluaisi ottaa uudelleen laukkapätkän. Määrätietoisesti pyysin sitä kuitenkin pysymään ravissa ja teinkin sillä pidemmät loppuverryttelyt mitä alkuun ajattelin. Tallissa hikinen tamma pääsi hetkeksi karsinaansa loimi päällä, se pääsisi tarhaukseen kunhan karva kuivuisi sillä ulkona oli "vain" 9 astetta lämmintä joka oli Saksassa kylmä. Itse Suomesta tänne muuttaneena naurahtelin kylmästä hytiseville työntekijöille ja kerroin kuinka mun kotopuolessa mentiin jo miinuksen puolella lämpöasteiden suhteen. "Verrückte Finnen!" Tallityöntekijämme tokaisi eräs päivä.