virtuaalihevonen ♘ a sim-game horse

Callisto At

Virallinen nimi Callisto At Rekisterinumero VH17-021-0220
Rotu&skp Trakehner, ori Koulutustaso Grand Prix koulupainotus
Säkäkorkeus 168cm Kasvattaja Atorina
Syntymäaika 10.04.2017 Omistaja Isla VRL-14577
11/17 KTK-II (19 + 20 + 18 + 18 = 75p.)

© Hippoksen kuvapankki / Pirje Fager-Pintilä
Horse in the photos has nothing to do with the information on this page.

Callisto on ihan mahtava tyyppi, mutta se vaatii huumorintajua hoitajaltaan. Ruunikko on erittäin läheisyydenkipeä, aivan kuin koiranpentu ja kyllä se varmasti syliin tulisi, jos se olisi yhtään matalampi ja kevyempi kuin viisisataa kiloinen. Se tunkeutuu kaikkeen mukaan, eikä halua jäädä mistään paitsi. Karsinassa ollessaan se katselee tallin menoa ja hörähtelee ohi kulkeville turpa tiukasti kaltereiden välistä kurkkien. Sisällä ollessaan se vaatii jonkinlaista tekemistä karsinaansa, ellei halua orin alkavan askartelemaan karsinan seinien parissa. Tällä hetkellä orin thö Juttu on tyhjä limsapullo, jonka sisään on laitettu herneitä ja sitten kaltereihin narun päähän roikkumaan. Kyseisen limsapullon kanssa se jaksaa puuhailla pitkän tovin, eikä keskity seinien järsimiseen tai juoma-automaatilla pelleilyyn. Callisto on kaikkien kaveri, varsinkin jos joku antaa rapsutuksia, rapsutukset kelpaavat aina ja missä tahansa sekä keneltä tahansa. Herkkuja se ei osaa kaivata tai kerjätä, koska se on niin tyytyväinen jo rapsutteluun ja palkintona toimii myös kaulalle taputtelu. Vaikka kyseessä on ystävällinen hevonen, tarvitsee se napakat käskyt hoitajaltaan ettei meno ylly liian levottomaksi, joka tarkoittaa levotonta perseilyshow'ta hoitamisen aikana. Varustessa kannattaa käskeä ihan reippaasti orin pysymään paikoillaan, ellei halua heittää satulaa liikkuvan hevosen selkään tai laittaa suojia jatkuvasti heiluviin jalkoihin.

Laumakäyttäytyminen on hyvää niin kauan, kun Callisto saa olla porukan johtaja. Sitä ei voi tarhata pomottelevan hevosen kanssa, koska silloin orista paljastuu oikea riitapukari ja jälki on rumaa. Onnellisin se on rauhallisen ruunan kanssa ja pienessä laumassa, sillä isossa hevosporukassa se stressaantuu "paimentaessaan" jokaista. Callisto kiintyy tarhakaveriinsa ja saattaa huudella tarhassa perään, jos kaveri viedään liikutettavaksi tai ensimmäisenä talliin. Lankojen läpi tai yli se ei onneksi tule, vaan tyytyy pelkkään säälittävään hirnahteluun.

Ratsastaessa Callisto on erittäin energinen ja innokas. Se lähtee aina mielellään töihin, eikä kiukuttele kovemmastakaan treenistä. Joskus tosin se saattaa tahattomasti unohtaa selässä keikkuvan ratsastajan ja ruveta säätämään ihan omiaan, mutta pieni muistutus napakalla pohkeella riittää saamaan orin takaisin maanpinnalle. Callisto on tallin parhain istunnalla toimiva hevonen ja kun se keskittyy siihen mitä tekee, ei ohjasotetta tarvitse kuin pitää kiinni ja temmonsäätely sekä suunnanvaihto tapahtuu vain ratsastajan istunnalla. Ruunikolla on erittäin ryhdikäs muoto ja se pystyy kokoamaan itsensä uskomattoman hyvin. Maastossa Callisto kuumuu herkästi ja se alkaa steppailemaan paikoillaan, kun ratsastaja pidättelee sitä. Ratsastettava etupäässä porukkaa, muuten alkaa herkästi kilpailemaan muiden hevosten kanssa. Toimii johtohevosena kuitenkin hyvin, sillä luonteeltaan se on rohkea eikä se kyttäile metsänreunassa mitään.

Suku

isä Dolivos van de Halor
trak 169cm rn
Vir Mva Ch KTK-I KRJ-I
ii. Corhos
trak 163cm m
KRJ-II KTK-II
iii. Runesaber trak
KTK-III KRJ-I VVJ-III
iie. Concetta trak
KV-III KTK-II KRJ-I
ie. Rosenhof Dagni
trak 168cm rn
KTK-II KRJ-I
iei. Jördis trak
KRJ-I
iee. Didi trak
KRJ-II
emä Sateen Cherina
trak 164cm rn
KTK-III
ei. Alvéar Rowland
trak 167cm m
YLA2 KRJ-II KTK-III
eii. Leonard v. Seigneur trak
Vir Mva Ch KTK-II YLA2 KRJ-I
eie. Pretty Death trak
KTK-III
ee. Hot Yoga 54
trak 165cm rn
Vir Mva Ch KRJ-II YLA2
eei. Shanghai trak
KRJ-I KTK-II KRL-III
eee. Romeo&Juliet trak
Vir Mva Ch KRJ-II YLA2

Jälkikasvu

s. 06.07.2017 trak-t. Doretta At e. Sinner's Domino
s. 10.10.2017 rotu-skp Varsan nimi e. Nimi

Kilpailut

Kilpailutiedot, porrastetut (KRJ)

Ominaisuuspisteet 6740.99 p. (vt.11)
Tahti & irtonaisuus 3623.15 p.
Kuuliaisuus & luonne 3117.84 p.

Päiväkirja ja valmennukset

21.11.2017 - kirjoittajana Isla
Rakastakin rakkaampi ja satunnaisesti (aina) hieman enemmän porkkanoita ämpäriinsä saanut kultapoju Callisto yllätti tänään omistajansa kunnolla. Hieno ori käyttäytyi kantakirjaustilaisuudessa varsin mallikelpoisesti, joka toi sille II-palkinnon. Täällä on tunnelma aivan liikkis&nyyhkis Calliston ollessa virallisesti ensimmäinen virtuaalihevoseni, joka on saavuttanut kantakirjassa palkinnon. Toivottavasti seuraavalle kuulle ilmoittamani tammat yllättävät palkinnoillaan myös!

03.11.2017 kouluvalmennus - valmentajana Nekota
Jonkinlaisen mielentempauksen johdosta päätin kuukauden ainoana vapaapäivänäni hypätä lentokoneeseen ja käydä pikavisiitillä Whackyn tiloilla Saksassa antamassa Islalle ja kasvatilleni Callistolle valmennuksen. Calliston tunnistin jo kaukaa, orilla oli nimittäin hyvin samanlainen olemus kuin emällään vaikka oli se selvästikin perinyt isältäänkin etenkin komeaa ulkonäköään vartuttuaan hiukan viime näkemisestä. Hetken rupattelun jälkeen Isla valmisteli ja alkoi lämmittelemään Callistoa, kun tarkkailin heidän työskentelyään. Callisto näytti toimivan kuin napista painamalla, samantien työskennellen koko kropallaan ja herkkänä avuille. “Kokeillaanpa laukanvaihtoja”, ehdotin Islalle hetken verryttelyn jälkeen. Callisto näytti vähän kyllästyneeltä, eikä oikein pysynyt laukanvaihtojen nopeassa rytmissä. “Herättele sitä siirtymisillä,” ehdotin ja todistin hyvin nopeaa oppimista Calliston osalta Islan tehdessä siirtymisiä käynnistä laukkaan ja toisin päin. Seuraavalla kierroksella laukassa Callisto näytti saavan jutun juonesta kiinni ja laukanvaihdot näyttivät tulevan orilta kuin luonnostaan. “Ettehän te edes mitään valmennuksia tarvitse,” sanoin kiittäessäni valmennuksesta ja kehuin vielä ratsukkoa paljon.

25.10.2017 - kirjoittajana Isla Callisto nuokkui seisoen kolmijalkaisena laitumella sateen kihartamassa karvassaan, mutta nosti päänsä minut nähtyään ja lähti tulemaan kohti porttia - luultavasti päästäkseen koko keskiviikkopäivän pilanneesta loppumattomasta sateesta suojaan. "Sehr gut, gehen wir an die Arbeit." Sanoin sille taluttaessani sen oritallin pesukarsinaan. Käteeni nappasin pesuletkun ja kävin siitä virtaavalla lämpimällä vedellä läpi orin kuraisimmat kohdat mahanalusesta jalkoihin - muun karvan läpi pikaisesti harjoilla. Hoitaminen ja varustaminen sujuivat tällä kertaa nopeasti orin ollessa edelleen rauhallisemman oloinen kuin yleensä, jonka ajattelin johtuvan kurjasta säästä tai viime päivien treeneistä. Ei kyllä haitannut yhtään, sillä viime aikoina se oli ollut niin rasavilli pöhköpää välillä, että saatoin eräs ilta aloittaa myynti-ilmoituksen kirjoittamisen siitä nettiin, lopettaen jo ensimmäisen kolmen kirjaimen Cal kohdalle ruunikon ollessa kuitenkin niin hiton tärkeä mulle ja samalla siittolalle hienon sukunsa ansiosta.

Onneksi maneesiin pääsi suoriltaan, joten ei tarvinnut mennä Callistoa varten juuri ostamaani Kiefferin koulupenkkiä rasittamaan sateeseen. Satulan uusimisen jälkeen sen liikkuminen ja käytös ratsastaessa muuttui positiivisemmaksi huomattavasti, vaikka se ei koskaan varsinaisesti vaikea ole ollutkaan. Viimeiset kolme päivää oltiin treenattu hiki hatussa niin, että tänään olisi ihan kevyt päivä. Maurice oli pyynnöstäni asetellut maneesiin valmiiksi puomeja kahdeksikon muotoon, joista olin suunnitellut tämän päivän liikunnan parille puoliveriselle Callisto mukaan lukien. Alkukäyntien jälkeen pyysin orin raviin, eikä alkuun tehty mitään eteen-alas jumppaa raskaampaa - ohjatkin pidin löysällä tuntumalla. Sitten siirryttiin kevyeeseen laukkaan puomeille tehden kahdeksikkoa puomeja ylittäen ja laukkaa välillä vaihtaen. 20 minuutin "työskentelyn" eli tämän tasoiselle hevoselle leikkimisen jälkeen annoin ruunikolle löysät ohjat antaen sen kävellä pitkin maneesia omia reittejään, kunnes Leevi saapui maneesiin Elroyn kanssa ja me poistuimme tieltä.