Whackyn jalostus painottuu pääasiassa saksalaisiin puoliverisiin, friisiläisiin ja toistaiseksi pienissä määrin friesian sporthorseihin vähäisen jalostushevosten määrän vuoksi. Puoliveriset ovat olleet alusta asti tallimme perusta, mutta friisiläiset tulivat kuvioihin, kun rohkenin aloittamaan virtuaalimaailmassa vähemmän näkyvän rodun kasvatuksen - näiden kahden yhdistelmästä syttyi intohimo friisiläisiin urheiluhevosiin selviteltyäni enemmän faktatietoa niiden taustoista ja sääntöjä jalostukseen liittyen sekä keksittyäni tavan soveltaa tietoja virtuaalimaailmaan sopivaksi.

Puoliverisistä eniten näkyviä kantakirjoja ovat trakehner, hannover, holsteiner ja oldenburg. Niiden lisäksi meillä asuu myös pari hollantilaista puoliveristä niiden ollessa friesian sporthorsen jalostuksessa suosittuja, sekä englannin täysiveristä tuomaan uudenlaista verta ja kestävyyttä puoliverisiin ja rajallisesti myös friesian sporthorseihin. Päätavoitteena on kasvattaa laadukkaita, persoonaltaan ja tyypiltään rodunomaisia, sekä kestäviä urheiluhevosia este- ja koulukentille vaativille tasoille asti. Friisiläiset ja niiden risteytykset ovat keskittyneet ainoastaan kouluradoille soveltuvaksi, joka on ollut rotujen vahvuus selkeästi varsinkin friisiläisten jalostamisen suunnan muututtua modernimmaksi. Hevosillamme kilpaillaan painotuslajissaan ja käydään näyttäytymässä lajikohtaisissa laatuarvosteluissa, mutta aktiivisesta käytöstä huolimatta hevosten hyvinvointi menee edelle ja yksilön ollessa soveltumaton kilpailemiseen tai jalostukseen - etsitään sille uusi arvoisensa koti.

Kasvattien suhteen meillä ei ole sääntöjen kirjavaa rivistöä muun kuin rekisteröinnin ohjeiden suhteen. Haluamme laadukkaiden urheiluhevosten lisäksi tarjota maailmalle hevosia, joiden kanssa voi syttyä elinikäinen ystävyyssuhde ilman kilpailuiden tuottamaa stressiä tai kasvattajan hönkimistä niskaan. Etenkin friisiläisten/fsh:n kohdalla on toiveena tuoda rotua virtuaalimaailmassa ylöspäin tarjoamalla mahdollisuuden niihin jokaiselle. Ainoastaan rekisteröinti on pakollista kasvattien kohdalla. Kotia uskaltaa varmasti tarjota jokainen ja tilausvarsoja saa kysyä aina joista ehdottelen juuri sinulle sopivia yhdistelmiä tulevaisuuden suunnitelmiisi perustuen. Yhteydenotot sähköpostilla tai foorumilla yksityisviestillä. Olen myös aina valmis vastaamaan kysymyksiin liittyen kasvattiin, kasvatusrotuihin tai muuten hevosiin oman tietotaitoni mukaisesti.

Ostaessasi meiltä kasvatin

  • ♕ Puoliveriset rekisteröidään takaliitteellä ***** von Wacky ja friisiläiset/risteytykset ***** v.d. Wacky
  • ♕ Rekisteröidessä kasvattajaksi WHAC5399, syntymämaa Saksa.
  • ♕ Sivuille kasvattajaksi linkitettynä Whacky Sporthorses
  • ♕ Sivut 2vk sisällä ostosta, tarvittaessa lisäaikaa pyytämällä.
  • ♕ Luopuessasi hevosesta, ilmoitathan uudesta omistajasta minulle.
  • ♕ Kuopatun kasvatin sivut tallennetaan Webarchiveen.


© CC Photography, thanks!

Periytymisestä

Virtuaalimaailman kasvattaminen on hyvin yksilöllistä jokaisen kehittäessä oman tapansa ajan myötä ja muuttaen sitä kehittyessään tai mielipiteiden vaihtuessa. Oma tapani on selvittää faktat liittyen eri rotujen sääntöihin ja rajoituksiin nimeämisen, ulkonäön ja käyttötarkoituksen kohdalla. En vaadi sitä muilta, vaikka itse pidänkin tiedon etsimisestä näihin liittyen. Periytyminen on virtuaalimaailmassa yksi asioista, jonka suhteen ei olisi mitään rajaa jos ei haluaisi. Tämä on kuitenkin monen tavoite kasvattien värin, käytön ja persoonan suhteen - tuoden helposti vähän realistisuutta tähän harrastukseen.

Periytyminen Whackyn kasvatuksessa

Värien periytyminen
Meillä jälkeläiset perivät vanhemmiltaan värinsä. Oman tietoni puitteissa valitsen varsalle vanhemmilta värin tai joskus katson muutkin mahdolliset värivaihtoehdot kätevällä netistä löytyvällä Coat Color Calculatorilla - valitsen yleensä kahdesta todennäköisimmästä vaihtoehdosta toisen. Joskus haluan vaihtoehtoisesti valita viimeisimmän vaihtoehdon, eli vain pienin prosentein periytyvän värin.

Persoona & taidot
Kaksi ystävällistä, fiksua ja lehmän hermoilla varustettua vaativan tason kouluhevosta harvemmin saavat aikaiseksi jälkeläisen, joka on kiukkuinen, yksinkertainen ja hermoheikko estehevonen. Tätäkin tosin tapahtuu, mutta hyvin harvoin ja silloin täytyy suvussa olla isän tai emän puolelta vastaavaa. Vanhempien käyttötarkoituksien tulee sopia meillä yhteen, kun varsaa suunnitellaan. Whackyn kaikki hevoset ovat yhden lajin taitureita, joten kasvatit ovat myös joko este- tai kouluhevosia.

Varsan sukupuoli
Yleensä pyrin arpomaan jälkeläisen sukupuolen täältä oikealla sivusta löytyvällä numeroiden arpojalla 1-10 vaihtoehdoilla; parillinen on tamma ja pariton numero ori. Tästä asiasta poikkean satunnaisesti, jos haluan tietystä yhdistelmästä juuri tietyn sukupuolen edustajan.